Viktig poeng i toppkampen mot Vinne

Det var en revansjelysten gjeng som torsdag ettermiddag tok turen til Vinne. For etter stygt 1-5-tap hjemme i vår var det behov for å vise at man har noe i toppen av avdelingen å gjøre. Med 100% innsats på alle mann i samtlige 90 minutter så fikk man til slutt betalt. For med 1-1 ble det som kan bli et viktig poeng i kampen om topplasseringene med hjem til Åsen. Dette var også serieleder Vinnes første poengtap på hjemmebane i år!

Startellever

Benk: Harald Tømmerdal, Christian Sunde, Bjørnar Svendgård, Tor Erik Enget og Daniel Skjerve

Defensiv maktdemonstrasjon

Det var ingen hemmelighet at hjemmelaget mest sannsynlig ville kontrollere denne kampen, men vi gikk likevel ut med den mentaliteten at vi skulle presse høyt og vise intensivitet i spillet. Hjemmelaget tok tidlig tak i kula og lot oss ikke låne den i lange periodene av gangen. Innledningsvis var det lite som skjedde, men det ble notert opp mot 15 hjørnespark til hjemmelaget bare i den første omgangen.

Midtveis i omgangen får vi flyttet folk høyere i banen og Mats Jørgen tar initiativ til å presse Vinne i de bakre rekker. Dette gjør han med bravour, for han snapper opp en pasning fra en noe usikker Vinnekeeper som ikke helt når deres forsvarer. Alene med keeper banker Mats ballen enkelt i mål fra 7 meter, 0-1! Etter målet har vi faktisk et par gode sjanser til som vi dessverre ikke klarer å omsette i mål. Mot slutten av omgangen tar hjemmelaget mer over igjen og dessverre så kommer også utligningen. Hjemmelagets Åge Marius Christiansen mottar ballen ute på deres høyreside, drar seg innover og før Magne får satt inn presset curler han ballen i lengste hjørne fra 16 meter, utagbart for undertegnede.

Før kampen

Sjansesløseri

Andreomgang fortsetter i samme spor som den første. Hjemmelaget har ballen mens vi har fult fokus på defensiv struktur. Vi forsvarer oss i perioder fantastisk bra og gjør det vanskelig for serielederen å komme til de store sjansene. Det glipper et par ganger samt at de er sterke på dødballer. Deres største sjanse i andreomgang kommer med et kvarter igjen å spille. De vrir fra høyre og ut på venstre kant, vingen kommer seg rundt og får lagt et innlegg på bakre hvor det er tellefeil i våre rekker. På blank goal fra 6 meter presterer utrolig nok hjemmelagets Lars Mathisen å heade ballen over mål.

Vi har faktisk muligheten til å rive med oss alle poengene. For med litt større presisjon på siste tredjedelen kunne både Daniel og Tor Erik kommet i gode scoringsposisjoner alene med keeper. På slutten av kampen får hjemmelaget en del merkelige dommeravgjørelser med seg som gjør at de får satt et stort trykk mot vårt mål gjennom dødballer. Heldigvis jobber hele laget med hjertet utenpå drakta og vi klarer å ri av stormen. Vi retter opp store deler av inntrykket fra vårmøtet samtidig som vi lager noen riper i Vinnes hjemmestatistikk, en god kveld sett med blå øyne.

Dagens Aasgut

Prisen som “dagens Aasgut” går til Erik Fresvig, igjen! Back to back BB, imponerende! Denne gang tilbake som midtstopper, ikke mindre imponerende. Det skal dog nevnes at dette var en lagtriumf, alle og enhver, både de på banen og på benke, bidro sterkt til at det ble poeng med hjem til Åsen denne kampen.

Neste kamp

Neste kamp er lørdag 17. september, da kommer Kolvereid på besøk i det som blir en særs viktig kamp med tanke på andreplassen i avdelingen. Kampstart er kl. 14:00. Vel møtt!